Primers documentals i dates per a la 7a edició de l'Offside, el Festival Internacional de Documental de Futbol de Barcelona 

Del 24 al 29 de març, Barcelona acollirà la 7a edició de l'Offside. Els espais principals seran l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i els Cinemes Texas.

Primeres confirmacions de l’Offside 2020
18 febrer, 2020 OFFside

El Festival Internacional de Cinema Documental de Futbol de Barcelona presentarà una desena de documentals que ofereixen una mirada poc habitual del món del futbol. A l’edició de 2020 hi haurà un focus especial dedicat al futbol femení arreu del planeta, amb una selecció de documentals inèdits.

Els tres primers llargmetratges documentals seleccionats a Competició Oficial de l’Offside són ‘Nos llaman guerreras‘ (Veneçuela), ‘Busby‘ (Regne Unit) i ‘Prode‘ (Argentina). El documental guanyador d’aquesta edició s’endurà un premi de 1.000 euros, patrocinat per Estrella Damm. 

‘Nos llaman guerreras’ de Jennifer Socorro, Edwin Corona Ramos i David Alonso.

Un equip de joves veneçolanes s’aïlla en el futbol de l’agitació política i econòmica del seu país. Aquest esport s’imposa a la seva pobresa estructural i a la seva condició de gènere. Amb tot en contra, aquest equip extraordinari de futbolistes intentaran guanyar la Copa Mundial de Futbol.

El documental va guanyar el Premi Especial del Jurat a Atlanta Film Festival, i hi destaca una jove Deyna Castellanos, actual jugadora de l’Atlètic de Madrid.

Estrena inèdita a Espanya.

‘Busby’ de Joe Pearlman

Dels productors de ‘La Clase del 92’ ens arriba un documental per conèixer a fons la figura de Sir Matt Busby, l’influent entrenador escocès que va fer guanyador el Manchester United apostant sobretot per jugadors joves, de la pedrera del club britànic. Els anomenats ‘Busby Boys’.

Fins i tot després d’una terrible desgràcia com l’accident aeri de Munic al 1958, on van morir 11 membres del Manchester, entre jugadors i directius, el tècnic va saber reconduir l’equip i acabar conquerint l’anhelada primera Copa d’Europa al 1968.

Estrena inèdita a Espanya.

‘Prode’ de Mauro Beccaria

El diumenge 6 de maig el Racing de Córdoba disputa l’últim partit de la jornada de la primera divisió argentina. Juga contra el poderós Ferro, el club de Buenos Aires que era una de les potències de la dècada dels 80 i on jugava Héctor Cúper, però això és el menys important.

Els jugadors i l’entrenador del Racing de Córdoba havien jugat a la loteria del PRODE (la Quiniela argentina) i havien encertat totes les combinacions de la lliga a falta d’un partit. Si volien el lot sencer del PRODE i ser milionaris només havien de fer una cosa: guanyar aquell partit contra Ferro.

Estrena inèdita a Espanya.

El pròxim dia 27 de febrer sortiran a la venda les primeres entrades i abonaments.

Design Style Switcher